ÇORUM / MERKEZ - Başöğretmen Atatürk İmam Hatip Ortaokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutladık.

Nis

Bayramlarda trafiğin yoğun olduğunun altını çizen Okulumuz Müdürü Hacı Ömer ATILGAN, öğrencilerin başta aileleri olmak üzere trafik kurallarına uyulması konusunda çevresindekileri uyarmaları gerektiğini söyledi.

Nis

Ramazan ayınında öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından okunan hatimlerimizi dualadık.

Nis

60. Kütüphane Haftası kutlamaları okulumuzun kütüphanesinde kitap okunarak kutlandı.

Mrt

Tarihimizin en büyük zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl dönümü okulumuzda düzenlenen programla kutlandı. Okul bahçesinde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Programda öğrencilerimiz günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaparken, çeşitli hikayeler, şiirler ile 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Andılar.

Mrt

Havaların ısınmasıyla birlikte öğrencilerimiz bazı alışkanlıklarını okulumuzun bahçesinde devam etmeye başladı. Beden eğitimi dersine giren öğrencilerimiz ders saatinde kitap okuyarak hem açık havanın keyfini çıkarttılar hem de güzel vakit geçirdiler. Okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Şenay ÇAKIR ÜZÜM’ünde eşlik ettiği kitap okuma saatinde bazı öğrencilerin dersin başında başladıkları kitapları bitirdikleri gözlendi. Öğrenciler tarafından beğenilen açık havada okuma etkinliği tenefüslerde de devam etmesi hedefleniyor.

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programı düzenlendi

Okulumuzda İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda, öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı yazarkenki karşılaştığı zor durumları anlattılar. Marşın ulusun birlik ve beraberliğini nasıl sağladığına değinen öğrenciler, İstiklal Marşı’nın doğru söylenmesi gerektiğinin de altını çizdi. Öğrencilerimiz şairlerimizin İstiklal Marşı ile ilgili yazmış oldukları şiir ve yazıları okudular.

Mrt

Hedef LGS projesi kapsamında Ömer Kömürcü İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen etkinliğe, 8. sınıf öğrencilerimizle birlikte bizler de katılım sağladık.
Ömer Kömürcü İmam Hatip Ortaokulu müdürü ve etkinlikte emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

1 - 7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde 06 Mart 2024 Çarşamba günü saat 11.50’de okulumuzda deprem tatbikatı  yapıldı.

Mrt

Vakti Kuşanmak Çalışma Grubu öğretmenleri tarafından okulumuzun ikinci katında "Ramazan Sokağı" oluşturuldu.